Budi dio naše mreže
Izbornik

Okružnica nadbiskupa Vukšića u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI.

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je u subotu 31. prosinca okružnicu svim župnicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI. Okružnicu prenosimo u cijelosti.

Poštovana braćo!

Kao što je danas bilo najavljeno u prvom oglašavanju u povodu preminuća bivšega pape Benedikta XVI. da će ostale smjernice biti date nakon što bude poznat dan njegova ukopa, ovim određujem kako slijedi.

Neka se na dan ukopa pokojnoga pape Benedikta XVI., u četvrtak 5. siječnja 2023., u vrijeme koje župnici budu smatrali da je najprikladnije i zajedno s vjernicima kojima je moguće sudjelovati, u svakoj župi slavi sveta misa za pokojnoga Papu.

Neka se na euharistijskim slavljima, koje ćete u nedjelju slaviti s Narodom Božjim, vjernici pozovu na Misu 5. siječnja 2023. i također na osobnu molitvu pa papu Benedikta.

Neka istoga dana, 5. siječnja 2023., s početkom u 9:30 sati, kad će u Rimu započeti ukopni obredi za pokojnoga Papu, u trajanju od pet minuta zvone zvona na svim crkvama u našoj Nadbiskupiji.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! U raj poveli ga anđeli i na dolasku njegovu primili ga sveci i mučenici.

Tomo Vukšić

nadbiskup vrhbosanski