Budi dio naše mreže
Izbornik

Omiš: Križni put predmolili bračni parovi

Omiš (IKA)

U župi sv. Petra apostola na Priku u Omišu u petak, 17. ožujka pobožnost križnoga puta, kao i dosadašnjih godina, predmolili su bračni parovi.

Križni put je pripremila Obiteljska zajednica „Karol i Emilija“ u suradnji s Društvom Prijatelja Maloga Isusa. U dogovoru sa župnikom don Emanuelom Petrovom izabran je petak u trodnevnici svetom Josipu, zaštitniku obitelji.

Dok je župnik s ministrantima i križem išao od postaje do postaje, s ambona su tekstove križnoga puta i molitve namijenjene za brak i obitelj čitali bračni parovi iz župe, očevi i majke, djedovi i bake. U te općenite tekstove svatko je donio i svoje potrebe i nakane.

Ove godine u čitanju križnoga puta sudjelovali su bračni parovi Tomasović, Bilanović, Kolić, Tafra, Martić, Blaškan, Vukušić, Milavić, Kovačević, Buljević, Jerčić, Gunjača i Kuvačić.

Inače u župi sv. Petra na Priku, svake godine župnik predmoli križni put na prvi korizmeni petak, a potom se izmjenjuju župne zajednice, ministranti, krizmanici, prvopričesnici i obitelji.

Idući petak uoči svetkovine Blagovijesti – Navještenja Marijina, također već tradicionalno, moli se križni put za nerođene kojega priprema inicijativa „40 dana za život“ u kojoj sudjeluje veliki broj župljana i koji od prošle jeseni organiziraju i sat molitve dnevno ispred Doma zdravlja u Omišu. Tako je i u ovoj korizmi svakodnevna molitva za nerođene od 16 do 17 sati.

 

Ključne riječi:
križni put obitelj