Budi dio naše mreže
Izbornik

„Optika Anda“ uručila Hrvatskom Caritasu ček vrijednosti 10 197 eura za korisnike nacionalnog programa „Za 1000 radosti“

Split (IKA)

Po završetku dobrotvorne kampanje „Otvori oči, jer svatko može pomoći“, koju je provela u svojim poslovnicama u Hrvatskoj „Optika Anda“, u subotu, 28. listopada 2023. na prigodnom događaju u „Mall of Split“ u Splitu, uručila je ček Hrvatskom Caritasu vrijednosti 10 197 eura namijenjen korisničkim obiteljima Caritasova nacionalnog humanitarnog programa „Za 1000 radosti“.

Kupnjom panda igračke – maskote Optike Anda, od 12. listopada do 27. listopada 2023., kupci su donirali 9 eura za pomoć siromašnim obiteljima u Republici Hrvatskoj. Tim obiteljima će Caritas putem svoje mreže namijeniti prikupljena sredstva.

Zahvaljujući Optici Anda za osmišljenu i provedenu akciju te inicijativu, a hrvatskim građanima za spremnost da razveseljujući djecu učine i nešto dobro za one obitelji koje se ne mogu same nositi sa svojim životnim teškoćama, bolesti i siromaštvom, zamjenik ravnatelja Hrvatskog Caritasa Boris Peterlin potaknuo je okupljenu djecu i roditelje da imaju za dobro, uz otvorene oči, uvijek i „otvorena srca“.

To je druga suradnja koju je „Hrvatski Caritas“ ostvario s Optikom Anda. Prvom suradnjom je „Anda“ poduprla humanitarno djelovanje Hrvatskog Caritasa i Caritasove mreže novčanom donacijom te donacijom naočala ukrajinskim izbjeglicama, koje su utočište pronašle u Republici Hrvatskoj.