Budi dio naše mreže
Izbornik

Osumnjičenik priznao ubojstvo biskupa O'Connella

Los Angeles (IKA)

Carlos Medina, muž domaćice ubijenoga pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O'Connella priznao je ubojstvo biskupa, izjavio je na konferenciji za medije u srijedu 22. veljače 2023. javni okružni tužitelj George Gascón, izvijestila je CNA, prenosi Nedjelja.

„On je priznao da je izvršio ubojstvo i vjerujemo da smo pronašli oružje kojim se služio, a imamo i druge dokaze iz kreveta, određene stvari koje ukazuju da je bio na mjestu gdje se ubojstvo dogodilo“, kazao je Gascón na španjolskom.

Prethodno je otkrio da je biskup zadobio više rana od vatrenog oružja, odnosno, „najmanje jednu prostrijelnu ranu na gornjem dijelu tijela dok je bio u spavaćoj sobi“, kako je otkrio šerif Ureda u Los Angelesu (LASD) Robert Luna.

Tužitelj je rekao da je ubijenog biskupa pronašao đakon, i da je prvotno sve upućivalo na to da se radi o prirodnoj smrti, ali kada je stigla hitna pomoć, postalo je jasno da je njegova smrt posljedica sumnjivih okolnosti.

Detektivi su također otkrili da vjeruju da motiv ipak nije bio materijalne prirode, iako je počinitelj prethodno izjavio policiji da mu je mons. O’Connell dugovao novac.