Budi dio naše mreže
Izbornik

Otočac: Duhovna obnova u pripravi blagdana sv. Fabijana i Sebastijana

Otočac (IKA)

Duhovna obnova u pripravi blagdana svetih Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika župe Otočac i zaštitnika Gacke doline, počela je u ponedjeljak 14. siječnja misom koju je predvodio župnik iz Ličkog Lešća i Prozora Ivica Miškulin u suslavlju s don Anđelkom Kaćunkom, župnikom iz Kompolja, Brloga i privremenim upraviteljem župe Švica, umirovljenim svećenikom don Jurom Ladišićem i otočkim župnikom i dekanom mons. Tomislavom Šporčićem.

U homiliji vlč. Miškulin govorio je o liku i djelu sv. Fabijana i Sebastijana te nezainteresiranosti za netoleranciju koju kršćani trpe u zemljama Iraka, Palestine, Kine, Nigerije, Alžira, Indije… Popis zemalja u kojima se proganja kršćane sve je duži pa se „kristijanofobija” širi i na području Europe. „Kršćanofobija” se sastoji od ponašanja koja se mogu dijeliti u tri područja: loše obrazovanje ili loša informacija o kršćanima i njihovoj religiji, ponajviše putem medija; netolerancija ili diskriminacija koju trpe građani koji su kršćani, napose zbog administrativnih ili legislativnih poteza koji favoriziraju pripadnike drugih religija ili one koji ne vjeruju; i čisto nasilje i progoni, rekao je propovjednik.

Veliki broj vjernika na misi primio je i sakrament bolesničkog pomazanja. Na kraju mise mons. Šporčić blagoslovio je krunice Gospe Žalosne koju izrađuju mladi a koje su poslije podijeljene na izlazu iz crkve. Pjevanje je animirao crkveni zbor iz Lešća, a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.