Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorena izložba „U očekivanju Božića“

Zagreb (IKA )

Izložba Josipa Botterija Dinija pod nazivom „U očekivanju Božića“ otvorena je u četvrtak 8. studenoga u Galeriji Zaklade za djecu Hrvatske u Zagrebu.

Izložbu je otvorio likovni kritičar profesor Stanko Špoljarić. Izloženo je četrdesetak njegovih djela s evanđeoskom tematikom i njegovim uobičajenim temama: izborom slika iz repertoara krajolika u različitim svojim pojavnostima od oluje do smiraja i slike Splita, Bola, Zagreba, ali i slike interijera kapele Sv. Stjepana u zagrebačkoj katedrali. Uz nekoliko slika tematike Božića mogu se izdvojiti slike „Božansko milosrđe“, nekoliko slika Kristova lica „Pogled Isusov“ i „Isus u Getsemanskom vrtu“ i poliptih „Put križa“. Izloženo je i nekoliko slika „Navještenja“ te nekoliko slika „Noćna procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom“, koje su autoru vrlo bliske, a spadaju osobito u mediteranski ambijent i naše otoke Hvar i Brač. Prof. Špoljarić izdvojio je veću sliku „Tiha noć“ koju smatra antologijskom.

Glazbeni okvir izložbe ostvarila je Andreja Maretić na gitari. Izložba se može pogledati do 17. studenoga radnim danom od 8 do 20 sati.

Ključne riječi:
izložba Josip Botteri Dini