Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorenje 6. salona vjerske fotografije

Molve (IKA)

U Molvama je u subotu 12. listopada otvoren 6. Salon vjerske fotografije o temi Žena majka i vjera. Svečanost je započela misom koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba nakon koje je svečano otvorena izložba fotografija u galeriji Molvarskog likovnog kruga. Ovaj duhovno-kulturni događaj održava se u organizaciji Molvarskog likovnog kruga – Molve i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan zahvalivši organizatoru izložbe za kontinuitet praćenja događanja na dobrobit župe, Marijina svetišta i Općine Molve. Prisutne je, kao suorganizator izložbe, pozdravio predsjednik Molvarskog likovnog kruga Vladimir Ivančan dok je Zvonimir Ivančan predstavio postav 6. Salona vjerske fotografije.

Postav izloženih radova obuhvaća fotografije pristigle na natječaj kao i izdvojene fotografije koje prikazuju bogatstvo obasjanih dana blagdana i svetkovina proslavljenih u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama. Na natječaj su poslali svoje fotografije Marija Belošević, Krešimir Belošević i Ivan Savićević Podgajski. Ujedno, u izložbu Salona uvrštene su i fotografije sudionika proslava blagdana i svetkovina u Marijinu svetištu: Valentina Belavića, Dinka Borozana, Đure Grčića, Deana Kosića i Sofije Paša. Veliki trud u izložbu Salona uložio je Ivan Savićević Podgajski pripremom fotografija za tisak i grafičkim oblikovanjem tiskanog materijala. O duhovnom bogatstvu prikazanom u postavu Salona kao i Marijinoj blizini, zagovoru i ljepoti samoga svetišta govorio je o. Zdravko Tuba.

Svečanost otvorenja izložbe uljepšao je svojim glazbenim programom ženski pjevački sastav KUD-a Molve.