Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otvorenje

Propovijed apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta na otvorenju 31. Mladifesta

Nakon pozdravljanja sa zastavama svih onih država koje su ranijih godina bile na Mladifestu, a ove godine zbog pandemije mladi iz tih država nisu mogli doći otvoren je 31. međunarodni molitveni festival mladih. Pročitana je poruka koju je mladima u uputio papa Franjo, a svečano misno slavlje potom je predslavio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Njegovu propovijed prenosimo u cijelosti.

Vatikanski muzeji pred ponovnim otvaranjem

Glavni tajnik guvernata Države Vatikanskog Grada biskup Fernando Vérgez Alzaga najavio je ponovno otvaranje muzeja u Vatikanu, prenosi Vatican News u subotu 9. svibnja.

Otvorenje 6. salona vjerske fotografije

U Molvama je u subotu 12. listopada otvoren 6. Salon vjerske fotografije o temi Žena majka i vjera. Svečanost je započela misom koju je predslavio župnik o. Zdravko Tuba nakon koje je svečano otvorena izložba fotografija u galeriji Molvarskog likovnog kruga. Ovaj duhovno-kulturni događaj održava se u organizaciji Molvarskog likovnog kruga – Molve i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Biskup Uzinić: Posvijestiti specifičnost teološkog poziva danas, koji nužno komunicira s pluraliziranim svijetom današnjice

Prvu Ljetnu školu teologije Dubrovnik otvorio je u ponedjeljak 15. srpnja u dvorani Učeničkoga doma Paola di Rosa u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić. Na školi o temi „Teologija u pluralnom društvu“ sudjeluje četrdesetak studenata teologije kao i teologa s katoličkih, pravoslavnih i protestantskih fakulteta te četvero gostiju predavača.

Blagoslovljen splitski studio Laudato TV-a

U splitskom Centralnom bogoslovnom sjemeništu u srijedu 29. svibnja splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić blagoslovio je splitski studio Laudato televizije. Svečanosti su, uz djelatnike i suradnike Laudato TV-a, prisustvovali predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije, Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita, javnih i kulturnih ustanova, kao i brojni simpatizeri te publika ove obiteljske televizije.

Svečano otvoren Svjetski dan mladih u Panami

Nebrojene zastave i pjesme sinoć u Campo Santa Maria la Antigua u Cinta Costera, u Panami, prigodom otvaranja Svjetskog dana mladih. To je treći svjetski dan mladih u Latinskoj Americi (prvi je bio u Argentini 1987. godine) i drugi za latinoameričkog papu, nakon Ria 2013. Ima snažno obilježje Srednje Amerike, najviše je mladih  došlo iz Gvatemale, Hondurasa, Nikaragve, Salvadora... Na misi kojom je predsjedao nadbiskup Ulloa Mendieta sudjelovalo je 75 tisuća mladih, koji su zatim ostali na koncertu održanom ubrzo nakon toga.

Homilija pape Franje na otvorenju Biskupske sinode posvećene mladima

Pomazani u nadi započinjemo novi crkveni susret koji nam pomaže proširiti vidike, raširiti srce i preobraziti strukture koje nas danas koče i sputavaju, koje nas odvajaju i udaljavaju od mladih ostavljajući ih izložene nevoljama i uskraćenima za zajednicu vjere koja ih prihvaća, za smisao u životu. Mladi nas pozivaju da se s većom predanošću zajedno s njima zauzmemo za sadašnjost i da ih ne ostavljamo same u rukama mnogobrojnih trgovaca smrti koji ih ugnjetavaju u životu i zatamnjuju im pogled, rekao je Papa u homiliji na svečanom euharistijskom slavlju u prigodi početka XV. redovne opće skupštine Biskupske sinode o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“ održanom u srijedu 3. listopada.