Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa albanskom narodu: Blizu sam žrtvama, molim za poginule

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je nakon kateheze na kraju opće audijencije u srijedu 27. studenoga izrazio blizinu dragom albanskom narodu koji je u utorak 26. studenoga pogodio katastrofalan potres u kojemu je poginulo 26 osoba i više od 600 je ranjenih, te najmanje 20 nestalih. Najviše su nastradali grad Drač i okolica.

Papa Franjo je nakon kateheze na kraju opće audijencije izrazio blizinu albanskom narodu koji je jučer pogodio potres u kojemu je poginulo 26 osoba i više od 600 je ranjenih, te najmanje 20 nestalih. Najteže su pogođeni grad Drač i okolica.

Pozdravljajući vjernike i hodočasnike Papa je rekao: Želio bih uputiti pozdrav i izraziti svoju blizinu albanskom narodu koji mnogo trpi ovih dana. Albanija je bila prva europska zemlja koju sam posjetio. Blizu sam žrtvama, molim za poginule i ranjene, te za njihove obitelji. Neka Gospodin blagoslovi taj narod koji toliko ljubim.

Papa Franjo uputio je istoga dana preko svoga državnog tajnika kardinala Pietra Parolina brzojav sućuti povodom potresa u Albaniji.

Ključne riječi:
Albanija Papa potres