Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa doputovao u Japan

Tokyo (IKA)

Papa Franjo doputovao je u subotu 23. studenoga u Japan, drugo odredište svoga 32. apostolskog putovanja izvan Italije, javlja Vatican News. Prvi službeni susret Papa će imati s japanskim biskupima u Apostolskoj nuncijaturi.

Papin pohod Japanu, koji će trajati do utorka, 26. studenog, započeo je dolaskom u zračnu luku Tokyo u 17.32 po lokalnom vremenu (9.32 po srednjoeuropskom). Pod svjetlima reflektora zračne luke, jer je u Japanu već mrak, i pod jakom kišom i jakim vjetrom Papu su dočekali potpredsjednik japanske Vlade, biskupi i predstavnici klera te skupina učenika katoličkih škole koji su u rukama držali poruke dobrodošlice na španjolskom. Neposredno nakon toga uslijedio je kratki privatni susret u VIP sobi 3 zračne luke s vicepremijerom japanske vlade.

Iz zračne luke je papa Franjo otputovao u Apostolsku nuncijaturu, smještenu u četvrti Chiyoda u glavnome gradu Japana, gdje je predviđen susret s biskupima Japanske biskupske konferencije.

Drugog dana pohoda Japanu, u nedjelju 24. studenoga Papa će prije podne posjetiti Nagasaki gdje će u Memorijalnom parku pročitati poruku o nuklearnom naoružanju, a popodne Hirošimu gdje će sudjelovati na mirovnom susretu u Spomen-parku.

Geslo Papina posjeta Japanu je „Zaštiti svaki život“. Uzeto je iz „Kršćanske molitve u zajedništvu sa stvorenim svijetom“ kojom završava Papina enciklika „Laudato si’“ o brizi za zajednički dom, kao poziv na poštivanje dostojanstva svake osobe, ali i okoliša.

Ključne riječi:
apostolski pohod Japan Papa