Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo bit će podvrgnut operaciji abdomena

Rim (IKA)

Papa Franjo bit će 7. lipnja podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušne stijenke u rimskoj poliklinici Gemelli, izvještava Vatican News.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni kazao je kako će operacija biti obavljena 7. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u rimskoj bolnici. Papa se uputio u polikliniku neposredno nakon opće audijencije na Trgu svetog Petra.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da će Sveti Otac biti podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušne stijenke pod općom anestezijom. Nadalje se navodi kako je operacija postala nužna „zbog incizijske laparokele (kile) koja uzrokuje rekurentne, bolne i pogoršavajuće subokluzivne sindrome”.

U priopćenju je ravnatelj Bruni kazao kako će hospitalizacija pape Franje trajati nekoliko dana „kako bi se omogućio normalan postoperativni tijek i potpuni funkcionalni oporavak”.

Treća je to hospitalizacija pape Franje u poliklinici Gemelli. Sveti je Otac hospitaliziran 29. ožujka 2023. zbog bronhitisa te je otpušten 1. travnja. U srpnju 2021. je pak operiran je pod općom anestezijom zbog divertikulitisa.

U intervjuu za Reuters objavljen u srpnju 2022., Papa je kazao kako zadobio „lagani prijelom” koljena nakon pogrešnog koraka dok je ligament bio upaljen. U istom je razgovoru naveo kako ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija pri operaciji 2021. „imala negativne nuspojave”.

Državni tajnik kardinal Pietro Parolin poručio je novinarima kako Svetog Oca prate molitvama te se nadaju kako će se sve moći riješiti čim prije, izvještava Vatican News na svojem Twitter profilu. 

Ključne riječi:
gemelli operacija papa Franjo