Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo blagoslovio zvono „Glas nerođenih” za Zambiju

Vatikan (IKA)

Uoči opće audijencije 22. ožujka papa Franjo blagoslovio je zvono „Glas nerođenih” koje će potom zvoniti u katedrali u Lusaki u Zambiji, piše Vatican News.

Tijekom opće audijencije Papa je istaknuo da se svetkovina Navještenja Gospodinova 25. ožujka u Poljskoj slavi kao Dan svetosti života. Sveti Otac je istaknuo da su zvona „Glas nerođenih” podsjetnik na potrebu zaštite života od začeća do prirodne smrti.

„Kao znak potrebe zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti, Zaklada ‘Yes to Life’ daruje Zambiji ‘Glas nerođenih’, zvono koje sam blagoslovio. Neka njegov zvuk nosi poruku da je svaki život svet i nepovrediv”, rekao je papa Franjo. Prije audijencije Papa je blagoslovio samo zvono.

Zvono će biti postavljeno u katedrali Djeteta Isusa u Lusaki u Zambiji, a obići će i razne zambijske gradove.

Blagoslovu zvona, koji se održao u dvorani Pavla VI., nazočili su nadbiskup metropolit Lusake Alick Banda i potpredsjednik zaklade „Yes To Life” Bogdan Romaniuk.

Zvona „Glas nerođenih” već zvone u Poljskoj, Ukrajini i Ekvadoru. Svaki put ih je papa Franjo prvi zazvonio. Za tu inicijativu zainteresirane su i druge zemlje — Francuska, Meksiko i Nikaragva, piše Vatican News.