Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo imenovao nove članove Papinske akademije društvenih znanosti

Vatikan (IKA)

Papa Franjo imenovao je u petak, 10. srpnja tri nova redovna člana Papinske akademije društvenih znanosti. Riječ je o Mariju Draghiju, bivšem predsjedniku Europske središnje banke te o dvoje sveučilišnih profesora: Čileancu Pedru Morandéu Courtu i Nigerijki Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona, izvijestio je Vatican News.

Mario Draghi rođen je 1947. godine u Rimu. Među raznim dužnostima koje je obavljao bio je izvršni ravnatelj Svjetske banke, guverner Talijanske banke, a do 2019. godine predsjednik Europske središnje banke. Autor je brojnih publikacija.

Pedro Morandé Court umirovljeni je profesor sociologije na Papinskom katoličkom sveučilištu u Čileu. Rođen je 1948. godine u Santiagu. Specijalizirao se na području sociologije kulture i religije, te sociologije obitelji, uz posebnu pozornost na latinskoamerički narod i njegovu društvenu povijest.

Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona rođena je 1959. godine u Londonu. Studirala je na sveučilištu u gradu Beninu, u Nigeriji, te diplomirala povijest, i magistrirala arheologiju i antropologiju. Profesorica je na odjelu sociologije i antropologije na Sveučilištu u Beninu. Njezina sadašnja znanstvena aktivnost obuhvaća mjere za suzbijanje trgovine ljudima u Nigeriji.