Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-akademija-drustvenih-znanosti

Papa Franjo: Uništavanje okoliša vrijeđa Boga

Papa Franjo primio je u četvrtak, 16. svibnja 2024. u audijenciju članove Papinskih akademija znanosti i društvenih znanosti koji sudjeluju na susretu „Od klimatske krize do klimatske otpornosti“ te ponovno istaknuo hitno potrebno poduzimanje konkretnih akcija za borbu protiv globalne klimatske krize, izvijestio je Vatican News.

Hrvatski studenti u posjetu Papinskoj akademiji društvenih znanosti

Studentice iz Hrvatske koje borave na jednosemestralnom studijskom programu Create TX na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog - Angelicum, Magdalena Novosel i Marijana Bagarić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i doc. dr. sc. Martina s. Ana Begić u sklopu studijskog usavršavanja na Fakultetu socijalnih znanosti - Angelicum s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, posjetile su 19. svibnja Papinsku akademiju društvenih znanosti u Vatikanu.

Papa: Obrazovanje je čin nade

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima simpozija koji je pod geslom „Obrazovanje je čin nade“ 16. prosinca počeo u vili Pija IV. u Vatikanu u organizaciji Ujedinjenih naroda i Papinske akademije za društvene znanosti.

Papa Franjo imenovao nove članove Papinske akademije društvenih znanosti

Papa Franjo imenovao je u petak, 10. srpnja tri nova redovna člana Papinske akademije društvenih znanosti. Riječ je o Mariju Draghiju, bivšem predsjedniku Europske središnje banke te o dvoje sveučilišnih profesora: Čileancu Pedru Morandéu Courtu i Nigerijki Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona, izvijestio je Vatican News.

Papa: Širite svijest o obnovljenoj međunarodnoj solidarnosti

Papa Franjo primio je 2. svibnja u audijenciju sudionike opće skupštine Papinske akademije društvenih znanosti, koja se održava od 1. do 3. svibnja, a na kojoj se okupilo oko 50 stručnjaka iz cijeloga svijeta kako bi razmotrili temu: "Nacija, država; država, nacija". Način na koji se neka država odnosi prema pojavi migracija, očituje njezino viđenje ljudskoga dostojanstva i njezinoga odnosa s čovječanstvom, istaknuo je Sveti otac u svome obraćanju.