Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski studenti u posjetu Papinskoj akademiji društvenih znanosti

Rim (IKA)

Studentice iz Hrvatske koje borave na jednosemestralnom studijskom programu Create TX na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog - Angelicum, Magdalena Novosel i Marijana Bagarić s Hrvatskog katoličkog sveučilišta i doc. dr. sc. Martina s. Ana Begić u sklopu studijskog usavršavanja na Fakultetu socijalnih znanosti - Angelicum s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, posjetile su 19. svibnja Papinsku akademiju društvenih znanosti u Vatikanu.

Ovo je samo jedan u nizu posjeta koji su studentice imale sa s. Helen Alford, dominikankom, koju je papa Franjo nedavno imenovao novom predsjednicom Papinske akademije društvenih znanosti. Naime, posjetile su Državno tajništvo, kao i gotovo sve Dikasterije pri Svetoj Stolici.

U akademiji ih je dočekao kardinal Peter Turkson koji ih je upoznao s radom Akademije te im detaljnije progovorio o njenom ustrojstvu.

Sv. papa Ivan Pavao II. je uz već postojeću Akademiju znanosti u Vatikanu za vrijeme svog pontifikata osnovao i Akademiju društvenih znanosti. U Akademiji je trenutno zaposleno 10 osoba, a inače broji 40 članova. Akademija se bavi proučavanjem raznih tema iz različitih područja zanimanja. Skupovi se obično održavaju dva dana i zatvorenog su tipa. Pozivaju se znanstvenici iz cijeloga svijeta kako bi izložili određene teme te kako bi temeljem toga Akademija u suradnji i s dikasterijima mogla izraditi određene dokumente.