Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Parolin prenio Papinu sućut obiteljima žrtava u Njemačkoj

Zagreb (IKA)

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin prenio je poruku pape Franje u kojoj on izražava svoju iskrenu i duboku sućut obiteljima žrtava napada u njemačkom gradu Hanauu u blizini Frankfurta, izvijestio je u petak 21. veljače Vatican News.

Sveti Otac izrazio je žalost zbog devet nevinih žrtava napada rasistički i ksenofobno nastrojenoga 43-godišnjeg Nijemca Tobiasa Rathjena.

„Papa Franjo je šokiran strašnim nasiljem u Hanau koje je dovelo do ubojstva devetero ljudi“, napisao je kardinal Parolin u telegramu biskupu Michaelu Gerberu iz Fulde, pod čijom crkvenom nadležnosti je Hanau.

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin istaknuo je da Papa dijeli tugu sa ožalošćenima, izražava im bliskost u njihovoj boli, a za mrtve moli Gospodina da im bude milostiv. Sveti Otac, dodaje kardinal Parolin, moli Isusa Krista, gospodara života, da svi oni koji tuguju za svojim poginulima mogu naći povjerenje i utjehu u Njemu te da ih kroz život prati Božji blagoslov i mir.

Podsjetimo, ubojica Rathjen pronađen je mrtav u svome domu, zajedno sa svojom mrtvom majkom koju je, kako se pretpostavlja, također ubio. Njegove žrtve bili su Turci, Kurdi, te osobe iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i Rumunjske. Turci su, inače, najveća nacionalna manjina u Njemačkoj.