Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zrtve

Kardinal Bozanić predvodi misu za žrtve pandemije

Zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić predvodit će misu za žrtve pandemije u srijedu 24. veljače u 18 sati u Župi sv. pape Ivana XXIII. u Dubravi.

Crkva u Europi u molitvi za žrtve pandemije

Počevši od Pepelnice u biskupskim konferencijama europskog kontinenta će se prema utvrđenom redoslijedu slaviti mise za žrtve pandemije. Hrvatska biskupska konferencija prema kalendaru Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) slavi misu 24. veljače, a BK BiH 20. veljače.

Sućut pape Franje zbog žrtava eksplozije u Madridu

U brzojavu madridskom nadbiskupu kardinalu Osoru Sierri, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Papa je izrazio svoju blizinu i naklonost djeci voljenoga španjolskog naroda, te zajamčio svoje molitve za žrtve i ranjene povjeravajući ih Gospodinovu milosrđu, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u četvrtak 21. siječnja.

Misa za žrtve pandemije Covid-19 i za stradalnike potresa na području Petrinje

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik, pridržavajući se svih epidemioloških mjera koje su na snazi, slavilo je u ponedjeljak 18. siječnja misu za izravne i neizravne žrtve pandemije Covid-19, te za stradalnike potresa na području Petrinje, u crkvi Presvetoga Otkupitelja u Splitu na Trsteniku.

Državni blagdan 18. studenoga izrastao je iz naroda

Ove godine prvi put Hrvatska obilježava 18. studenoga kao državni blagdan. No, on je u narodu zaživio puno prije nego što je uvršten u Zakon. Vukovarske žrtve su mučenici, što su potvrdili hrvatski biskupi izborom crvene liturgijske boje na misi koja se u Gradu Heroju slavi toga dana. Zaključak je to emisije Argumenti” HKR-a u ponedjeljak, 16. studenog, dva dana uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini okupio je i ove godine Posavljake u utorak, 6. listopada, na dan 28. obljetnice pada Bosanskoga Broda i većeg dijela Bosanske Posavine, koji je doveo do egzodusa hrvatskoga i bošnjačkog naroda toga kraja.

1 2 3