Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zrtve

Komemoracija za žrtve komunističkih zločina u Kotoribi

U znak sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća pogubljene na grobištu Leš, stradale i poginule u ratovima i progonima vlasti u doba diktatura i totalitarnih režima 20. stoljeća, komemoracija za žrtve među kojima su i bili i stanovnici i župljani župe Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa Kotoriba, održana je u nedjelju 26. svibnja.

Papa osudio krvoproliće u Burkini Faso i pozvao na mir

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin poslao je u ime Svetoga Oca predsjedniku Biskupske konferencije Burkine Faso i Nigera Laurentu Bifuréu Dabireu brzojav u kojem je izrazio tugu zbog gubitka ljudskih života uzrokovanih napadima te se pridružio u žalovanju obiteljima žrtava, izvijestio je u ponedjeljak, 26. veljače 2024. Vatican News.

Papa: Spolno zlostavljanje ostavlja pustoš i podjele u srcima ljudi i njihovim odnosima

Papa Franjo primio je u petak, 5. svibnja u audijenciju članove Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika u novom sastavu sa suradnicima iz cijeloga svijeta. To je bio prvi Papin susret s tim Vijećem otkako je formalno uspostavljeno unutar Dikasterija za nauk vjere te je Papa iskoristio prigodu da Povjerenstvu u novom sastavu uputi neke prijedloge.

Spomen na nevine žrtve Drugog svjetskog rata i Križnih puteva

Na novogradiškom Vrebinom brdu 25 travnja je molitvom i paljenjem lampiona tradicionalno odana počast nevinim žrtvama poraća Drugog svjetskog rata te sudionicima brojnih Križnih putova koji su ubijeni na više lokacija i stratišta u Novoj Gradiški i na širem novogradiškom području.

1 2 3 6