Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo na svoj rođendan primio izaslanstvo Nagrade Majke Terezije

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je u subotu 17. prosinca, na svoj 86. rođendan, primio izaslanstvo Nagrade Majke Tereze, objavio je Vatican News.

Baština sv. Tereze iz Kolkate uvijek je davala „poruku siromaštva, poruku bliskosti, poruku bratstva, poruku molitve“. Tim je riječima papa Franjo pozdravio izaslanstvo Nagrade Majke Tereze, „hrabre“ žene koja je „prošla kroz prave duhovne oluje s tamom iznutra, ali nastavljajući moliti“, rekao je.

„Neka vam Majka Tereza s neba pomogne živjeti siromaštvo jednostavnošću i molitvom. Tako možemo pomoći drugima, a to nije jednostavno dobročinstvo; što je dobra stvar, dobročinstvo (beneficenza) je dobra stvar, ali poganska. Kršćanin je blizina, milosrđe uz molitvu“, poručio je Sveti Otac.

Na svoj 86. rođendan odlučio je predati znak svoje zahvalnosti trojici ljudi koji su živjeli i žive milosrđe prema najsiromašnijima. Dobitnici priznanja su franjevac Hanna Jallouf koji se zauzima za siromašne u Siriji, u vrijeme neprekidnog i razornog rata, Gian Piero, poznat kao Wué, beskućnik koji svakoga dana dio prikupljene milostinje izdvaja za pomoć siromašnijima od sebe, te Silvano Pedrollo, industrijalac iz Verone koji značajan dio zarade svoje tvrtke namjenjuje pomoći i spašavanju najsiromašnijih u raznim zemljama Afrike, Indije i Latinske Amerike, gradeći škole, bunare i zdravstvene ustanove.

Papa je nagradu uručio u nazočnosti oko dvadeset sestara i dvadeset osoba koje su misionarke ljubavi primile u svojim prenoćištima. Riječ je o maloj skulpturi Majke Terezije – znaku zahvalnosti onima koji brinu o najmanjima.