Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo u lipnju putuje u Napulj

Zagreb (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u ponedjeljak 11. veljače da papa Franjo 21. lipnja putuje u Napulj.

Papa će lučki grad na jugu Italije posjetiti u povodu susreta o njegovoj apostolskoj konstituciji „Veritatis gaudium” – o crkvenim sveučilištima i fakultetima s novim uredbama vezanim uz crkvene studijske ustanove, najavio je vatikanski glasnogovornik Alessandro Gisotti. Na susretu u organizaciji Papinskoga teološkog fakulteta u Napulju pod naslovom „Teologija nakon ‘Veritatis Gaudium’ u kontekstu Mediterana” Papa će također održati govor na trgu ispred fakulteta.

Ujutro će Papu u Napulju dočekati domaći kardinal Crescenzio Sepe, biskup Nole Francesco Marino i isusovački general Arturo Sosa Abascal. Rano poslijepodne predviđen je povratak u Rim.

Apostolska konstitucija pape Franje „Veritatis gaudium” prvi put je predstavljena javnosti 29. siječnja 2018. u Vatikanu. Osim što potvrđuje prethodne normativne odredbe, sadržane u dokumentu Sapientia christiana, donosi brojne različite novine; neke se tiču samog studijskog programa i pripadajućih naslova, neke predavača i odgovornih osoba, a neke institucionalnih aspekata, prenosi Kathpress.

Ključne riječi:
napulj Papa