Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo završio posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Abu Dhabi (IKA)

Nakon mise koju je papa Franjo služio na stadionu Zayed Sports City u Abu Dhabiju, završen je prvi posjet jednog pape arapskom poluotoku.

Papa Franjo je nakon mise automobilom stigao do 20-ak kilometara udaljene zračne luke. Ondje je održana oproštajna svečanost, posljednji čin ovoga Papina putovanja koje je započelo u nedjelju. Svetog Oca ispratio je prijestolonasljednik šeik Mohammed bih Zayed Al Nahyan s kojim se papa Franjo zadržao u kraćem razgovoru, izvjestio je Vatican News. Potom se Papa oprostio od svojih domaćina. U njegovoj su pratnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, prefekt Kongregacije za istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri, te prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinal Fernando Filoni, zamjenik državnog tajnika mons. Edgar Peña Parra i tajnik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog Miguel Ángel Ayuso Guixot. Mnoge su ruke bile srdačno pružene Svetom Ocu, a on je na odlasku održao i nekoliko kratkih razgovora s pojedincima.

Papa je odletio zrakoplovom zrakoplovne tvrtke Ethiad u 10.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. U rimskoj zračnoj luci Ciampino njegov dolazak očekuje se oko 17 sati.

Za vrijeme leta imat će vremena za ručak, moguće i malo odmora. Bit će održana i konferencija za novinare koji su Svetog Oca pratili na ovom putovanju. Zrakoplov će do Italije preletjeti više zemalja: Bahrein, Kuvajt, Irak, Tursku, Grčku, Bugarsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.