Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: abu-dhabi

U Abu Dhabiju otvorena apostolska nuncijatura

Predvodeći na Svijećnicu, 2. veljače, svečanu misu u povodu otvorenja apostolske nuncijature u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra istaknuo je da su katolička zajednica Abu Dhabija i cijeli Arapski poluotok primjer strpljenja punog nade i kršćanskoga života, prenosi Vatican News.

VIDEO Prvi Međunarodni dan ljudskog bratstva

Prvo obilježavanje Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji je ustanovljen 21. prosinca 2020. godine rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održan je virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je jedan od potpisnika Dokumenta, izvještava u četvrtak 4. veljače Vatican News.

Propovijed pape Franje na misi u Abu Dhabiju

Misnim slavljem koje je 5. veljače predvodio na sportskom stadionu Zayed u Abu Dhabiju papa Franjo završio je putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, obilježeno međureligijskim dijalogom i susretom s mjesnom kršćanskom zajednicom. (šira verzija)

Papa Franjo predvodio misno slavlje u Abu Dhabiju

Papa Franjo predvodio je u 10.30 sati po lokalnom vremenu svečano misno slavlje u Abu Dhabiju. Unutar i izvan stadiona Zayed Sports City okupilo se oko 180 tisuća vjernika. Na stadionu je bilo nazočno i oko 4 tisuće muslimana.

Papa: Neka religije budu čuvari bratstva

Govor pape Franje na na međunarodnoj međuvjerskoj konferenciji o „Ljudskom bratstvu“ u kulturnom centru „Founder’s Memorial“ u Abu Dhabiju u ponedjeljak 4. veljače 2019. (šira verzija)

1 2