Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: abu-dhabi

Dijalog među vjernicima vodi univerzalnom bratstvu

U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata kardinal prefekt Dikasterija za međureligijski dijalog sudjelovao je na drugom Svjetskom summitu o toleranciji i ljudskom bratstvu, povodom proslave pete obljetnice Dokumenta potpisanog u gradu u Arapskom zaljevu od strane pape Franje i velikog imama Al-Azhara.

"Ljudsko bratstvo treba nas voditi dalje od mržnje i rata"

Obilježavajući 5. obljetnicu od objave Dokumenta o ljudskom bratstvu papa Franjo ističe kako nedostatak bratske solidarnosti u današnjem svijetu uzrokuje uništavanje okoliša i društvenu degradaciju te poziva narode na širenje vrijednosti društvenog prijateljstva koje utjelovljuju tri dobitnika Nagrade Zayed 2024., objavljuje "Vatican News" na svojim mrežnim stranicama.

Mons. Franjo Topić u Abu Dhabiju istaknuo pitanje ljudskog bratstva

Mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik zaklade „Ljudsko bratstvo” boravio je u Abu Dhabiju od 20. do 23. ožujka, gdje se sastao s nizom dužnosnika. Među ostalim susreo se s apostolskim vikarom za južne arapske zemlje te s novoimenovanim apostolskim nuncijem.

U Abu Dhabiju otvorena apostolska nuncijatura

Predvodeći na Svijećnicu, 2. veljače, svečanu misu u povodu otvorenja apostolske nuncijature u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra istaknuo je da su katolička zajednica Abu Dhabija i cijeli Arapski poluotok primjer strpljenja punog nade i kršćanskoga života, prenosi Vatican News.

VIDEO Prvi Međunarodni dan ljudskog bratstva

Prvo obilježavanje Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji je ustanovljen 21. prosinca 2020. godine rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održan je virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je jedan od potpisnika Dokumenta, izvještava u četvrtak 4. veljače Vatican News.

1 2 3