Budi dio naše mreže
Izbornik

U Abu Dhabiju otvorena apostolska nuncijatura

Abu Dhabi (IKA)

Predvodeći na Svijećnicu, 2. veljače, svečanu misu u povodu otvorenja apostolske nuncijature u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zamjenik za opće poslove u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Edgar Peña Parra istaknuo je da su katolička zajednica Abu Dhabija i cijeli Arapski poluotok primjer strpljenja punog nade i kršćanskoga života, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Peña Parra podsjetio je na posjet pape Franje Abu Dhabiju godine 2019. i pozvao kršćansku zajednicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na molitvu za blagoslov ustrajnosti, strpljenja i nade da se ne obeshrabre ako njihovi napori ne donesu vidljivoga ploda. Jer, poruka je Božja poruka mira, nade i slobode za one koji se nalaze u duhovnom ropstvu i sljepoći, poruka koja nudi istinu i istinsko jedinstvo, zaključio je nadbiskup.

Sveta Stolica i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju pune diplomatske odnose od 2007. godine. Papa Franjo bio je prvi papa u povijesti Arapskoga poluotoka koji je posjetio Abu Dhabi. Federacija sedam nezavisnih emirata ima devet milijuna stanovnika od kojih su osam inozemni radnici iz drugih zemalja Bliskog istoka, Pakistana, Indije, Filipina i Bangladeša. Građani UAE su gotovo isključivo muslimani, a islam je državna religija. U Ustavu su zajamčene vjerske slobode, pa kršćani mogu prakticirati vjeru u crkvama i župama, ali ne i na javnim prostorima.