Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio žaljenje zbog prekida primirja između Armenije i Azerbajdžana

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izrazio je u nedjelju 11. listopada svoju bol zbog prekida krhkog primirja između Armenije i Azerbajdžana te uputio molitvu za one koji su danima u opasnosti zbog sukoba u regiji Gorski Karabah. Izrazio je također svoju blizinu stanovništvu pogođenom požarima i nesrećama, posebno na američkom kontinentu.

„Iako se primirje pokazalo previše krhkim, pozivam na njegovu ponovnu uspostavu i izražavam suosjećanje zbog gubitka ljudskih života, zbog pretrpljenih patnji, kao i uništavanja domova i bogomolja. Molim i pozivam na molitvu za žrtve i za sve one čiji je život u opasnosti“, rekao je Papa u svom obraćanju nakon molitve Anđeo Gospodnji ove nedjelje.

Požari u Kaliforniji. Foto: Vatican Media

Papa Franjo je izrazio ujedno svoju blizinu stanovništvima pogođenim požarima koji pustoše „mnoge dijelove planeta“, poput zapadne obale Sjedinjenih Država, posebice Kalifornije, kao i središnjih regija Južne Amerike. Papa je uputio riječi potpore dobrovoljcima i vatrogascima koji riskiraju svoje živote u gašenju požara te je uputio apel: „Mnoge požare uzrokuje trajna suša, ali ima i onih koje izazove čovjek. Neka Gospodin bude na pomoći onima koji trpe posljedice ovih katastrofa i pomogne nam brižno čuvati stvoreni svijet“.