Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio žalost zbog žrtava potresa u Tajvanu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izrazio je duboku žalost zbog gubitka ljudskih života i štete prouzročene jakim potresom magnitude 7,4 koji je, 3. travnja, pogodio istočnu obalu otoka Tajvana, izvijestio je Vatican News.

Potres je, prema podatcima lokalnih vlasti, dosad prouzročio deset poginulih i više od tisuću ozlijeđenih osoba, dok je oko 700 još uvijek nestalih ili su blokirani. U brzojavu koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom predsjedniku Kineske regionalne biskupske konferencije (CRBC) Ivanu Baptistu Lee Keh-Meanu, papa Franjo svima koji su pogođeni tom katastrofom jamči svoju iskrenu solidarnost i duhovnu blizinu. Papa, osim toga, moli za poginule, ranjene i sve raseljene, kao i za osoblje uključeno u spašavanje. Sveti Otac na sve zaziva Božji blagoslov utjehe i snage.

Snažan potres pogodio je istočno područje Tajvana: nakon prvog udara magnitude 7,2 uslijedilo je još stotinu naknadnih potresa, od kojih su najmanje dva bila veća od magnitude 6. Epicentar, kako je potvrdio američki geofizički institut Usgs, bio je lociran 18 km jugoistočno od grada Hualiena, oko 155 km južno od glavnoga grada, Taipeija, i na dubini od 34,8 km.

Ključne riječi:
papa Franjo potres tajvan