Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa na Twitteru: Božja su vrata uvijek otvorena

Vatikan (IKA)

Sveti otac Franjo poručio je u petak 14. siječnja 2022. na svom Twitter računu Pontifex da su Božja vrata uvijek otvorena.

„Čak i ako su sva ljudska vrata zakračunata, Božja vrata su otvorena“, piše u najnovijem Papinom tweetu.

Tim riječima koje je izrekao na općoj audijenciji 14. listopada 2020. papa Franjo želio je vjernike podsjetiti da je u Bogu spasenje.

Sve su ljudske boli za Boga svete – pred Bogom nismo tuđinci ili brojke. Mi smo lica i srca, On poznaje svakog ponaosob, po imenu – poručio je tada Sveti Otac.

Gospodin čuje: ponekad je u molitvi dovoljno to znati. Problemi se neće uvijek riješiti. Onaj tko moli ne da se zavarati: zna da mnoga životna pitanja ovdje na zemlji ostaju neriješena, bez izlaza. Patnja će nas pratiti i, nakon jedne izvojevane bitke, čekaju nas druge. Međutim, ako nas netko sluša, sve postaje podnošljivije“, istaknuo je tom prilikom Papa.

„Najgore što se može dogoditi jest patiti u napuštenosti, zaboravljen od sviju. Od toga nas spašava molitva. Jer može se dogoditi, i to često, da ne razumijemo Božje naume. Ali naš krik ne ostaje zapreten na ovome svijetu: uzdiže se prema Onome koji ima Očevo srce i koji i sam plače zbog svakog sina i kćeri koji pate i koji umiru“, ustvrdio je, istaknuvši da je važno ostati u odnosu s Bogom jer se tako i u patnji život otvara obzoru dobra.

Ključne riječi:
papa Franjo papin tweet Twitter