Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa napisao predgovor još jednoj knjizi

Rim (IKA)

U predgovoru knjige intervjua "Prijeđimo na drugu obalu" talijanskoga župnika Benita Giorgetta s bivšim mafijašem Luigijem Bonaventurom papa Franjo poručio je da se ljude ne smije svoditi na njihove pogreške, prenosi Vatican News.

Kako 4. veljače piše vatikanski poluslužbeni dnevnik Osservatore Romano, Papa u predgovoru ističe da je pogreška uvijek samo djelić a ne konačno stanje. Naprotiv, svatko bi morao pomoći drugome nadići pogreške. Papa poziva na nužno „bratsko ispravljanje” ali ispunjeno ljubavlju; bez superiornosti ili arogancije. Ispraviti znači pridonijeti; ne drugome predbacivati grijehe već mu pomoći kao bližnjemu da ih nadiđe, poručio je Papa. Riječi bivšega mafijaša pokazuju da se netko indoktriniran, zaveden mafijom i kriminalnim činima, može promijeniti. To je zasigurno vrlo teško, ali s pomoću drugih – moguće, piše Papa.

Župnik Župe sv. Timoteja u Termoliju Giorgetta razgovor na 194 stranice s Bonaventurom u kojem on opisuje svoja iskustva u mafiji, objavio je u vlastitom izdanju. Bonaventura je prije 14 godina napustio jedan mafijaški klan i otad surađuje s pravosuđem u borbi protiv kriminala Ndranghete.