Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: predgovor

Sveti Otac: Ratom svi gubimo

Talijanski dnevnik „Il Fatto Quotidiano“ objavio je u ponedjeljak 5. prosinca predgovor Pape Franje za knjigu „Enciklika o miru u Ukrajini“, prenosi Vatican News.

Papa: Stavimo svoj um i srce u službu budućih obitelji

Objavljujemo neslužbeni prijevod predgovora pape Franje „Katekumenskim itinerarima za bračni život“ (Itinerari Catecumenali per la vita matrimoniale), u sklopu Pastoralnih smjernica za partikularne Crkve, teksta koji je Dikasterij za laike, obitelj i život pripremio na kraju godine "Obitelj Amoris laetitia" i objavio 15. lipnja 2022. godine.

Papa napisao predgovor još jednoj knjizi

U predgovoru knjige intervjua "Prijeđimo na drugu obalu" talijanskoga župnika Benita Giorgetta s bivšim mafijašem Luigijem Bonaventurom papa Franjo poručio je da se ljude ne smije svoditi na njihove pogreške, prenosi Vatican News.

Papa napisao predgovor knjizi „Kao sol i kvasac“

„Kao sol i kvasac – Napomene za teologiju posvećenoga života Crkve“, naslov je knjige za koju je predgovor napisao papa Franjo. Knjigu, koja sutra izlazi iz tiska, objavila je Vatikanska nakladnička knjižara. Trebala bi pomoći za bolje poznavanje otajstva hijerarhijske svete Majke Crkve; da svećenici, redovnici i laici žive kao braća, izvijestio je Vatican News.

Papa pozvao na solidarnost u vremenu kušnje pandemije Covida-19

Papa Franjo napisao je predgovor za novu knjigu pod naslovom „Zajedništvo i nada“ u kojem je potaknuo sve vjernika na ponovno otkrivanje solidarnosti usred pustoši koju iza sebe ostavlja pandemija koronavirusa. U svom predgovoru osvrnuo se također na lekcije koje su kršćani izvukli iz pandemije Covida-19.

Papa na početku korizme pozvao njegovati krepost umjerenosti

Povodom početka korizme Vatikanska izdavačka kuća (Libreria Editrice Vaticana - LEV) objavila je 6. ožujka knjigu pod naslovom „Uzimaj malo vina i umjereno. Kršćanska umjerenost“ koju je priredio prof. Lucio Coco a predgovor napisao papa Franjo. Umjerenost i radost dva su stava za koja vjerujem da nam mogu pomoći da živimo korizmu očiju upravljenih prema Uskrsu, ističe Papa