Budi dio naše mreže
Izbornik

Izišla knjiga s Papinim meditacijama

Chicago (IKA)

U izdanju Loyola Pressa 13. veljače 2024. objavljena je knjiga koju je uredio biograf pape Franje Austen Ivereigh, kojoj je Sveti Otac osobno napisao proslov, izvijestila je KNA.

U knjizi pod engleskim naslovom „First belong to God: On retreat with Pope Francis“ („Prvo pripadati Bogu. Duhovne vježbe s papom Franjom“) Ivereigh je objedinio tekstove koje je kardinal Bergoglio napisao prije izbora za papu u ožujku 2013., i njegove misli tijekom pontifikata.

Prema američkom izdavaču Loyola Pressu, tekst je podijeljen na osam dana. Pojedinci ili skupine djelo mogu koristiti za kreiranje duhovnih vježbi u jednakom razdoblju.

Papa Franjo u proslovu naglašava da su duhovne vježbe danas ponovno vrlo omiljene „kao način da napunite vlastite baterije u vremenu pritiska i napetosti“.

Duhovne vježbe u tradiciji svetog Ignacija nisu „wellness“ odmor. Umjesto toga, središte pozornosti je Bog. Svatko tko dopusti da mu se duša zapali Božjom ljubavlju pronaći će život pun ljubavi i odanosti te će stoga biti sposobniji prihvatiti izazove svijeta, izvijestila je KNA.