Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: meditacija

Izišla knjiga s Papinim meditacijama

U izdanju Loyola Pressa 13. veljače 2024. objavljena je knjiga koju je uredio biograf pape Franje Austen Ivereigh, kojoj je Sveti Otac osobno napisao proslov, izvijestila je KNA.

Održan adventski biblijski susret u Đakovu

Adventski biblijski susret o temi „Kako se spasiti u nepravednom društvu?“, koji je predvodio povjerenik za Biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. sc. vlč. Ivan Benaković, održan je u utorak, 5. prosinca 2023. u Župi Svih svetih u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Timothy Radcliffe: „Duh Istine“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“ u Sacrofanu. Posljednja šesta meditacija, izrečena u utorak 3. listopada 2023., nosi naslov „Duh Istine“.

Timothy Radcliffe: „Autoritet“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Peta meditacija nosi naslov „Autoritet“, a izrečena je u utorak 3. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Razgovor na putu za Emaus“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Četvrta meditacija nosi naslov „Razgovor na putu za Emaus“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Prijateljstvo“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Treća meditacija nosi naslov „Prijateljstvo“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023.

Timothy Radcliffe: „Doma u Bogu i Bog doma u nama“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Druga meditacija nosi naslov „Doma u Bogu i Bog doma u nama“, a izrečena je u nedjelju 1. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „U nadi protiv svake nade“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Prva meditacija nosi naslov „U nadi protiv svake nade“, a izrečena je u nedjelju ujutro, 1. listopada 2023. godine.

Trotjedna Škola kršćanske meditacije

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira trotjednu Škola kršćanske meditacije od 28. studenog do 15. prosinca svaki ponedjeljak i četvrtak (19-21 sat) u župi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu.

1 2