Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Neka sjećanje na holokaust probudi u nama želju za mirom

Vatikan (IKA)

Papa Franjo spomenuo se u srijedu, 7. prosinca istrebljenja Židova u sklopu "Operacije Reinhardt", te ponovno pozvao vjernike da mole za mir, posebno u Ukrajini.

U Centru za katoličko-židovske odnose Katoličkog sveučilišta u Lublinu u ponedjeljak je održana komemoracija povodom godišnjice „Operacije Reinhardt“. Ona je, za vrijeme Drugog svjetskog rata, dovela do istrebljenja gotovo dva milijuna ljudi, poglavito židovskog porijekla. Neka sjećanje na taj užasan događaj pobudi u nama namisli i djela mira. I povijest se ponavlja, ponavlja se. Vidimo sada što se događa u Ukrajini. Molimo za mir. Od srca blagoslivljam vas ovdje prisutne i vaše sunarodnjake, rekao je Sveti Otac u svom pozdravu poljskim hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra na općoj audijenciji srijedom.

Podsjećajući u sklopu pozdrava talijanskim vjernicima kako se sutra slavi svetkovina Bezgrešnog začeća BDM, Papa je rekao: Pogleda uprta u Djevicu Mariju, budite uvijek odvažni u promicanju vrijednosti duha. Njoj, premiloj majci, upućujemo prošnju da bude utjeha onima koji su kušani brutalnošću rata, osobito mučeničkoj Ukrajini. Molimo za taj mučenički narod koji jako trpi!, pozvao je Papa.