Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: holokaust

Podjela slikovnica „Majka Amadeja“ u školama

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, milosrdne sestre Svetoga Križa darivale su slikovnicu „Majka Amadeja“ učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Đakovu i okolici, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Simpozij o zalaganju Crkve u spašavanju života tijekom holokausta

U sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku danas 27. siječnja od 21 do 24 sata po srednjoeuropskom vremenu održat će se međunarodni simpozij naslovljen „Prisjećajući se holokausta: Dokumentirani napori Katoličke Crkve u spašavanju života“, koji je organizirao stalni promatrač Svete Stolice pri toj organizaciji, u suradnji s američkom Zakladom „Pave the Way“, prenosi Vatican News.

Svjetski židovski kongres pozdravio molitveno-komemorativni susret ispred zagrebačke katedrale

“Svjetski židovski kongres najiskrenije pozdravlja snažnu komemoraciju koju je prošli tjedan održala Katolička crkva Hrvatske u čast žrtvama Holokausta i ohrabrena je snažnim govorom kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, u kojem je proglasio neprihvatljivim dopuštanje ponovnog pojavljivanja antisemitizma“, izjavio je direktor i izvršni potpredsjednik Svjetskog židovskog kongresa Robert Singer.

1 2