Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa poziva članove kurije da duhovne vježbe obave sami

Vatikan (IKA)

S obzirom da je epidemiološka kriza još uvijek u tijeku, neće biti moguće održati uobičajenu korizmenu duhovne vježbe za papu Franju i njegove suradnike u domu za duhovne vježbe u Aricci, izvijestila je u četvrtak 20. siječnja hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Već drugu godinu u nizu pandemija uvjetuje program pape Franje i Rimske kurije. Tiskovni ured Svete Stolice je, naime, izvijestio da zbog izvanredne zdravstvene situacije prouzročene pandemijom bolesti Covid-19, neće biti moguće održati zajedničke duhovne vježbe Rimske kurije u Domu božanskoga učitelja u Aricci.

Papa je potaknuo kardinale rezidentne u Rimu, poglavare dikasterijā i čelnike u Rimskoj kuriji da se osobno pobrinu, povlačeći se na molitvu od nedjelje poslijepodne 6. ožujka do petka 11. ožujka. U tom će tjednu biti obustavljene sve obveze pape Franje, uključujući opću audijenciju 9. ožujka.

Prošle je godine Papa svima darovao knjigu „Imaj Gospodina na srcu“, koju je objavila nakladnička kuća San Paolo, a uredio isusovac Daniele Libanori. Knjigu je Papa popratio pismom u kojemu ističe da će im stranice knjige pomoći u duhovnom životu. “Ujedinjeni u molitvi, jedni za druge”, napisao je Papa.