Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio bivšega brazilskoga predsjednika

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u četvrtak 13. veljače poslijepodne u Domu Sv. Marte u Vatikanu u privatni posjet nekadašnjega brazilskoga predsjednika Luiza Inacia Lulu da Silvu.

Prema podacima iz Luline pratnje i na njegovu Twitteru, na jednosatnom susretu sa Svetim Ocem bilo je riječi o „pravednijem i bratskijem svijetu”, a fotografije prikazuju kako papa Franjo stavlja znak križa na Lulino čelo, prenosi austrijska katolička agencija Kathpress. Tiskovni ured Svete Stolice nije objavio pojedinosti sa susreta, a promatrači ističu činjenicu da audijencija nije održana u Apostolskoj palači.

Nekadašnji brazilski predsjednik (2003-2010), koji više ne obavlja javne službe, u studenome protekle godine pušten je iz zatvora u kojem je boravio zbog optužbi za korupciju. Na put u Rim išao je s dopuštenjem brazilskoga pravosuđa. Promatrači također ističu da je susret s Lulom posredovao argentinski predsjednik Alberto Fernandez kojega je Papa primio 31. siječnja.

Lula se istoga poslijepodneva susreo i s predstavnicima mreže talijanskih sindikata (CGIL) u Rimu. Lula je svojedobno i sam bio sindikalni vođa.

 

Ključne riječi:
lula Papa privatna audijencija