Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio novoga predsjednika Njemačke biskupske konferencije

Vatikan (IKA)

Papa Franjo i limburški biskup Georg Bätzing, nasljednik kardinala Reinharda Marxa na čelu Njemačke BK, u privatnom susretu 27. lipnja u Vatikanu razgovarali su o sinodalnom putu i posljedicama pandemije u Njemačkoj.

Biskup Bätzing, koji je u ožujku izabran na čelo njemačkoga episkopata, trebao se susresti s Papom mnogo ranije, što je onemogućila pandemija COVID 19. U razgovoru s novinarima nakon susreta izjavio je da je bila riječ o intenzivnom i kolegijalnom razgovoru te da je Papa „srcem s njima u Njemačkoj” i pozorno prati Sinodalni put – proces reforme njemačke Crkve.

U tijeku dvodnevnoga posjeta Vatikanu biskup Bätzing razgovarao je i s generalnim tajnikom Biskupske sinode kardinalom Lorenzom Baldisserijem i nasljednikom nadbiskupom Mariom Grechom, prefektima kongregacija za nauk vjere kardinalom Luisom Ladarijom i za biskupe kardinalom Marcom Ouelletom, predsjednikom Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinalom Kurtom Kochom i njemačkim veleposlanikom pri Svetoj Stolici Michaelom Kochom.

Biskup Bätzing na kraju je izrazio nadu da će Papa prihvatiti poziv da pohodi Njemačku koji mu je u svibnju uputila njemačka kancelarka Angela Merkel a sada ga je “uime svih katolika” i on pozvao, jer bi “njegov dolazak predstavljao veliko ohrabrenje u ovim teškim vremenima”.