Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio predsjednika Malija Ibrahima Boubacara Keitu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u četvrtak ujutro 13. veljače u Apostolskoj palači u Vatikanu predsjednika Republike Mali Ibrahima Boubacara Keitu, prenosi Vatican News.

U srdačnom razgovoru dvojica državnika posebno su istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima Svete Stolice i Malija. Fokus njihova razgovora bila je humanitarna i sigurnosna situacija u toj zapadnoafričkoj zemlji koja ima nešto manje od 19 milijuna stanovnika, a 94 posto njih su muslimani, dok je kršćana tek nešto manje od 3 posto. Razgovarali su o vjerskom radikalizmu i terorističkim prijetnjama koje su česta pojava u Maliju, kao i o nesigurnosti stanovnika zbog nestašice odnosno problema sa snabdijevanjem hranom ponajprije u regiji Sahel. Sveti Otac i predsjednik Keita dotaknuli su se i fenomena migracija te tražili rješenja za očuvanja mira u toj afričkoj državi kojoj je Keita na čelu od 2018. godine.

Predsjednik Keita također se susreo s Papinim državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom i s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Ključne riječi:
Papa predsjednik malija