Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa rogacionistima: Budite Božji stručnjaci u molitvi i milosrđu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 18. rujna u Apostolskoj palači u audijenciju redovnike i redovnice Kongregacijā Srca Isusova i Kćeri božanske revnosti, prenosi Vatican News.

Bez duhovnoga života te bez molitve i pokore ne može se ostvariti nijedno istinski dobro djelo, govorio je sv. Annibale di Francia, a podsjetio je papa Franjo obraćajući se sudionicima susretā koje organiziraju Rogacionisti Srca Isusova i sestre Kćeri božanske revnosti.

Članovima je tih dviju kongregacija koje je utemeljio spomenuti svećenik iz Messine, koji je od svoje duhovne djece zatražio četvrti zavjet: molitvu za zvanja, Papa je istaknuo važnost molitve, niti vodilje koja se provlačila kroz život svetoga Annibala.

Njegujte svakodnevnu molitvu

Upravo je molitva nadahnula odluke tog svetca, istaknuo je Papa te potaknuo sve na svakodnevni razgovor s Bogom. „Bez molitve ne može se stati na noge i ne zna se kamo bi se krenulo. Važno je, dakle, da svakoga dana imate duži razgovor s Gospodinom, a potom i zaziv upućen njemu prije svakog važnog trenutka, svakog susreta, svake odluke“, rekao je.

Sveti je Otac istaknuo primjer njihova utemeljitelja koji je, nadahnut Isusovim pozivom da moli Boga da pošalje radnike u svoju žetvu i gledajući stvarnost svojega vremena, shvatio da treba prije svega moliti; naravno, ne kako bi uvjerio Boga da pošalje pastire, kao da mu nije stalo do njegovog naroda, nego da dopuste da ih sve više obuzima snaga njegove očinske i majčinske ljubavi: da moleći nauče biti osjetljivi na potrebe svoje djece.

Potrebni su vjerodostojni svjedoci

Upravo su iz molitve, koja je pokretala sve njegove apostolske i karitativne aktivnosti, napomenuo je rimski biskup, nastale su najprije Kćeri božanske revnosti, a onda i Rogacionisti Srca Isusova koje je Pavao VI. poticao da budu Božji stručnjaci, kao oni koji mole za najviše i najljepše poslanje, da zasluže i pripremaju zvanja za Kraljevstvo Kristovo. Taj je poziv danas ponovno uputio papa Franjo.

„Budite Božji stručnjaci, ne toliko kao proučavatelji tehnika, statistika i teorija, iako i one mogu biti korisne, nego one mudrosti koja se stječe tako da se prije svega dobiju žuljevi na koljenima, a onda i na rukama. Odnosno, budite stručnjaci u umjetnosti molitve i milosrđa: ruke sklopljene pred Bogom i ruke ispružene prema braći. Sklopljene i ispružene ruke: tako postajemo Božji specijalisti! To je vaše poslanje“, poručio je Papa.

Na kraju se papa Franjo spomenuo brojnih mladih ljudi koje Bog poziva, a koji danas trebaju svjedoke i vjerodostojne vodiče kako bi im pokazali ljepotu života potrošenoga iz ljubavi i kako bi im pomogli reći ‘da’. Posljednji je Papin poticaj kongregacijama koje je osnovao sveti Annibale di Francia bio da nastave moliti za zvanja, prenosi Vatican News.