Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa stigao u Mozambik

Maputo (IKA)

Papa Franjo stigao je u srijedu 4. rujna u Maputo u Mozambiku, prvu dionicu svoga 31. inozemnoga putovanja i četvrtoga u Afriku. Geslo putovanja u Mozambik je „Nada, mir i pomirenje“.

Papin zrakoplov Alitalia sletio je u Maputo u noći, budući da je u tom dijelu svijeta zimsko doba, a dobrodošlicu su mu izrazili predsjednik Mozambika Filipe Nyusi i njegova supruga. Dvoje djece Papi je uručilo cvijeće a skupina vjernika Svetoga Oca dočekala je s oduševljenjem, pjesmama i tradicionalnim plesovima. Nisu održani govori nego se Papa odmah u otvorenom papamobilu uputio u sedam kilometara udaljenu Apostolsku nuncijaturu u kojoj boravi za pohoda Mozambiku.

Današnji dan ispunjen je susretima – u 9.45 sati je kurtoazni posjet predsjedniku Nyusiju u predsjedničkoj palači Ponta Vermelha, nakon čega će se u 10.15 sati susresti s predstavnicima političkoga i društvenoga života te diplomatskoga kora i održati svoj prvi govor četvrtoga putovanja u Afriku.

U 11 sati na programu je ekumenski susret s mladima u Paviljonu Maxaquene. Nakon ručka u nuncijaturi u 16.15 sati slijedi susret s klerom, redovnicima i bogoslovima u katedrali Naše Gospe od Bezgrešnoga začeća (Nossa Senhora da Conceicao). U 17.25 sati predviđen je privatni posjet domu za djecu s ulice „Matej 25“.

Ključne riječi:
maputo Papa