Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa u videoporuci povjerava Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje

Vatikan (IKA)

Papa Franjo će u srijedu 11. ožujka navečer, na dan molitve i posta u Rimskoj biskupiji, putem videoporuke prigodom mise koju predvodi kardinal Angelo De Donatis u Svetištu Gospe od božanske ljubavi, povjeriti Rim, Italiju i svijet zaštiti Majke Božje, kao znak spasenja i nade u ove dane zdravstvene krize.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Mateo Bruni u utorak je najavio duhovno sudjelovanje Svetoga Oca u molitvi Blaženoj Djevici Mariji, pod čijim je nogama 1944. godine papa Pio XII., zajedno s Rimljanima, molio spas za Rim tijekom povlačenja nacističkih postrojbi.

Nakon više od 75 godina sada imamo još jednu hitnu, nevidljivu i isto tako prijeteću opasnost koja je potaknula papu Franju da se obrati Majci Božjoj dijeleći osjećaje rimskog vikara, kardinala De Donatisa, koji poput Pape večerašnjom misom otvara svakodnevno euharistijsko slavlje koja će se prenositi putem elektroničkih medija. Ta je odluka donesena kako bi se izišlo u susret vjernicima koji su prisiljeni ostati u svojim kućama zbog izbjegavanja zaraze koronavirusom.

Uz večerašnju misu, piše u priopćenju Rimskog vikarijata, predviđa se i izvanredno prikupljanje priloga kao potpore za zdravstveno osoblje koje se velikodušno i požrtvovno troši, brinući se za bolesne. To je trenutak zahvale u kojem ćemo biti ujedinjeni u duhovnom zajedništvu, osjetit ćemo se kao braća i sestre u vjeri, solidarni, a ne sumnjičavi jedni prema drugima, napisao je kardinal De Donatis u pismu u kojem je proglasio Dan molitve i posta, a izvijestio Vatican News.