Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin brzojav sućuti povodom ubojstva sudionika parade u SAD-u

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je u utorak, 5. srpnja brzojav sućuti povodom pucnjave u Highland Parku u američkom gradu Chicagu, koja se dogodila dan ranije i u kojoj je šest ljudi ubijeno a dvadesetak ih je ranjeno.

Njegovu Svetost papu Franju duboko je rastužila vijest o besmislenoj pucnjavi koja se dogodila u Highland Parku te vas moli da njegovu duhovnu blizinu prenesete svima koji su pogođeni ovim napadom. Njegova Svetost pridružuje se cijeloj zajednici u molitvi da Svemogući Bog mrtvima podari vječni pokoj, a ranjenima i ožalošćenima ozdravljenje i utjehu. S nepokolebljivom vjerom da Božja milost može obratiti i najokorjelija srca, omogućujući „zla se kloniti, a činiti dobro” (Ps 34, 15), papa Franjo moli da svi članovi društva odbace nasilje u svim njegovim oblicima i poštuju život u svim njegovim fazama. Kao zalog snage i mira u Gospodinu, Sveti Otac šalje svoj blagoslov, kaže se u brzojavu koji je nadbiskupu Chicaga kardinalu Blase Cupichu uputio Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Hicima iz vatrenog oružja ispaljenim nasumce na sudionike parade u Highland Parku u Chicagu u ponedjeljak, 4. srpnja ubijeno je šest osoba, a najmanje dvadesetak ih je ranjeno.