Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina sućut zbog pucnjave u kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je 29. ožujka brzojav sućuti biskupu Nashvillea Jospehu Marku Spaldingu u kojem je izrazio svoju tugu zbog smrtonosne pucnjave u školi u Sjedinjenim Američkim Državama, izvještava Vatican News.

U posljednjoj pucnjavi u školi u Sjedinjenim Američkim Državama ubijeno je šest osoba, među njima troje 9-godišnjaka. Napad se dogodio 27. ožujka u privatnoj prezbiterijanskoj osnovnoj školi (Covenant School) u Nashvilleu u Saveznoj državi Tennessee.

Brzojav sućuti pape Franje potpisao je državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a u poruci se izražava Papina duboka žalost uslijed tragedije.

Sveti Otac je zamolio mjesnog biskupa neka prenese njegovu iskrenu sućut te kako jamči molitve za sve pogođene tim „besmislenim činom nasilja”.

Poručio je kako se pridružuje „čitavoj zajednici u žalovanju za djecom i odraslima koji su umrli te ih preporuča zagrljaju punom ljubavi Gospodina Isusa”.

Na kraju brzojava papa Franjo zazvao je „utjehu i snagu Duha Svetoga na ožalošćene obitelji i moli da budu utvrđene u vjeri u snagu uskrslog Gospodina da iscijeli svaku ranu i iz neizrecivog zla izvuče dobro”.

Napad u Nashvilleu 19. je pucnjava u nekoj američkoj školi ili sveučilištu u 2023. u kojem je najmanje jedna osoba ranjena, prenosi Vatican News.