Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina video-poruka u povodu apostolskog pohoda Sjevernoj Makedoniji

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je 3. svibnja video-poruku uoči predstojećeg apostolskog pohoda Sjevernoj Makedoniji na kojem će boraviti 7. svibnja.

Draga braćo i sestre Sjeverne Makedonije!

Ovom kratkom porukom želim vam izraziti moju radost i osjećaje ljubavi koje osjećam prema vašem narodu i Crkvi koja živi u vašoj zemlji.

Nakon što je vaša zemlja stekla neovisnost Sveta je Stolica odlučila uspostaviti s njom odnose prijateljstva i diplomatske odnose. Danas više no ikad treba raditi na tome da u Europi i čitavome svijetu poraste kultura susreta, kultura bratstva. Doći ću među vas posijati to sjemenje, uvjeren da je vaša zemlja dobra, da će znati prihvatiti ga i donositi plodove. Naime, osebujna ljepota lica vaše zemlje duguje se upravo raznolikosti etničkih i vjerskih kultura i pripadnosti koji tamo žive. Naravno, suživot nije uvijek jednostavan, to znamo. No, to je napor koji vrijedi učiniti jer su najljepši mozaici najbogatiji bojama.

Povjeravam svoj posjet zagovoru velike svetice, kćeri vaše zemlje: Majci Tereziji. Rođena i odrasla u Skoplju, s Božjom milošću postala je hrabra misionarka Kristove ljubavi u svijetu, dajući najsiromašnijima među siromasima utjehu i dostojanstvo.

Dragi prijatelji, pripravimo se za naš susret molitvom kako bi urodio plodovima mira i svakim dobrom za čitav vaš narod. Bog vas blagoslovio!, rekao je Papa u video-poruci uoči svog pohoda Sjevernoj Makedoniji.