Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: video-poruka

Papina poruka povodom prve obljetnice potpisivanja Deklaracije o ljudskom bratstvu

Papa Franjo uputio je video poruku sudionicima svečanosti održane u Abu Dhabiju u prigodi prve obljetnice potpisivanja „Deklaracije o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot“ koju je 4. veljače 2019. Papa u glavnome gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisao zajedno s imamom džamije Al-Azhar, Ahmadom Al-Tayyibom.

Papa: Molimo za pomirenje na Bliskom istoku

Molimo da se na Bliskom istoku rodi duh dijaloga, susreta i pomirenja, pozvao je papa Franjo kršćane u video-poruci s molitvenom nakanom za mjesec studeni, koju je ostvarila Papina svjetska molitvena mreža koja iz mjeseca u mjesec širi njegove nakane.

Papa Franjo najavio međunarodni susret u Vatikanu za globalni obrazovni savez

Papa Franjo želi osnovati globalni obrazovni savez koji će biti u stanju formirati „zrele ljude koji su u stanju nadvladati podjele i suprotnosti“ ističe se u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice objavljenoj 12. rujna u Vatikanu i Papinoj video-poruci u kojoj najavljuje međunarodni skup u Vatikanu 14. svibnja 2020.

Papa: U srcu čuvam uspomenu na bolan pogled mnoge siromašne i pothranjene djece

Neću vas zaboraviti – rekao je papa Franjo prilikom posjeta 2015. godine pedijatrijskom centru u Banguiju, u Srednjoafričkoj Republici, a te se riječi ostvaruju danas, na dan svečanog otvaranja nove pedijatrijske zdravstvene ustanove koja je obnovljena i proširena zahvaljujući pedijatrijskoj bolnici 'Bambino Gesù' iz Rima. Papa nije zaboravio djecu Srednjoafričke Republike, te je u video poruci rekao da u srcu čuva uspomenu na bolan pogled mnoge siromašne pothranjene djece koju je susreo tijekom apostolskog putovanja u tu afričku zemlju.

1 2