Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: video-poruka

Papa hrabri argentinske misionare na povijesno-kulturnom hodu

Papa Franjo uputio je 20. lipnja video poruku na španjolskom jeziku Franjinu misionarskom pokretu (Movimiento Misioneros de Francisco) povodom njihova povijesno-kulturnog hoda „Negro Manuel“ u čast Gospi od Lujána, prenosi Vatican News.

Papa: Ovaj "divlji" svijet treba preobraziti u čovječniji

Papa Franjo uputio je kratku video-poruku, snimljenu pametnim telefonom u Domu svete Marte, članovima Pokreta za bolji svijet u povodu njihove 70. obljetnice, potaknuvši na zauzimanje za mir i pravdu za djecu i starije osobe, prenosi Vatican News.

Video Papa: Ne bojte se postavljati pitanja

U video-poruci koju je 19. prosinca uputio u povodu 100. obljetnice Katoličkog sveučilišta Sacro Cuore u Milanu, papa Franjo istaknuo je da su obrazovanje i odgoj u prvom redu odnosi”, prenosi Vatican News.

Papa: Laudato si' nije samo „zelena" enciklika nego i „socijalna"

U video-poruci na španjolskom jeziku, objavljenoj povodom Međusveučilišnoga kongresa Laudato si' koji će se održati u Argentini od 1. do 4. rujna, papa Franjo izrazio je nadu u jačanje društvene svijesti i veću brigu o zajedničkom domu, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

VIDEO Papa: Hitno potrebna gospodarska reforma i zaštita svih radnika

U videoporuci sudionicima 109. zasjedanja Međunarodne konferencije rada (ILC), najvišeg tijela Međunarodne organizacije rada (ILO), papa Franjo je istaknuo da je neprihvatljivo nasilje nad ženama, te da u oporavku nakon pandemije bolesti COVID-19 valja izbjegavati slijepi konzumerizam, prenosi Vatican News.

VIDEO Papa: Potrebne su odluke koje oružje pretvaraju u hranu

U videoporuci sudionicima GLOBSEC Bratislava Foruma papa Franjo govorio je o svijetu koji valja izgraditi nakon pandemije te potaknuo da se provede jasna analiza prošlosti kako bi se utvrdile odgovornosti koje su dovele do zdravstvene krize, prenosi Vatican News.

Papina poruka za Međunarodni dan ljudskog bratstva: Svi imamo istog Oca

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji se po prvi puta obilježava ove godine, u četvrtak 4. veljače, papa Franjo je u video poruci pozvao sve ljude u svijetu na međusobno poštovanje, uz naglasak da imamo izbor biti braća i sestre ili ćemo sve izgubiti, prenosi Vatican News u četvrtak 4. veljače.

1 2 3