Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: video-poruka

Papa: Laudato si' nije samo „zelena" enciklika nego i „socijalna"

U video-poruci na španjolskom jeziku, objavljenoj povodom Međusveučilišnoga kongresa Laudato si' koji će se održati u Argentini od 1. do 4. rujna, papa Franjo izrazio je nadu u jačanje društvene svijesti i veću brigu o zajedničkom domu, prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

VIDEO Papa: Hitno potrebna gospodarska reforma i zaštita svih radnika

U videoporuci sudionicima 109. zasjedanja Međunarodne konferencije rada (ILC), najvišeg tijela Međunarodne organizacije rada (ILO), papa Franjo je istaknuo da je neprihvatljivo nasilje nad ženama, te da u oporavku nakon pandemije bolesti COVID-19 valja izbjegavati slijepi konzumerizam, prenosi Vatican News.

VIDEO Papa: Potrebne su odluke koje oružje pretvaraju u hranu

U videoporuci sudionicima GLOBSEC Bratislava Foruma papa Franjo govorio je o svijetu koji valja izgraditi nakon pandemije te potaknuo da se provede jasna analiza prošlosti kako bi se utvrdile odgovornosti koje su dovele do zdravstvene krize, prenosi Vatican News.

Papina poruka za Međunarodni dan ljudskog bratstva: Svi imamo istog Oca

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji se po prvi puta obilježava ove godine, u četvrtak 4. veljače, papa Franjo je u video poruci pozvao sve ljude u svijetu na međusobno poštovanje, uz naglasak da imamo izbor biti braća i sestre ili ćemo sve izgubiti, prenosi Vatican News u četvrtak 4. veljače.

1 2 3