Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina videoporuka studentima Katoličke akcije: „Promijenite stvarnost”

Vatikan (IKA)

Papa Franjo se obratio mladima talijanske Katoličke akcije kratkom videoporukom snimljenom u subotu, 25. ožujka, u prigodi audijencije u koju je, u Vatikanu, primio nacionalnoga crkvenog asistenta mons. Claudija Giuliodorija, prenosi Vatican News.

„Studenti koji mijenjaju stvarnost“, tema je inicijative Katoličke akcije u vezi s kojom je papa Franjo snimio videoporuku.

Promijenite stvarnost“

Je li to istina? Jeste li sposobni promijeniti stvarnost? Postoji, naime, dobra stvarnost, koja vas spušta kada ste u orbiti; ali postoji i loša stvarnost koju valja promijeniti – rekao je papa Franjo studentima, članovima udruge, u kratkoj videoporuci koju je snimio u subotu, 25. ožujka, primivši u audijenciju mons. Claudija Giuliodorija, glavnoga crkvenog asistenta talijanske Katoličke akcije i Katoličkoga sveučilišta Presvetoga Srca.

Papa u poruci govori o jednoj vrsti dvostruke „stvarnosti”; onoj „dobroj” koja ih spušta da budu čvrsto na zemlji, u poniznom stavu, i ona koja ih, naprotiv, uvlači u vrtlog negativnosti, koja svodi na uobičajeno razmišljanje „uvijek se tako činilo“. Nju – istaknuo je Papa – valja promijeniti jer nas čini zatočenicima.

Uvijek njegovati dijalog između mladih i starijih osoba

Katkada su snovi dalje nego što mislimo, ali može se! Vi imate snage. Promijenite stvarnost – rekao je Sveti Otac te dodao – Neka vam drugi pomognu, uvijek u razgovoru sa starijima. Vrlo je važan dijalog mladih s djedovima i bakama. Promijenite stvarnost – ponovio je Papa te im zahvalio za sve što čine, pozivajući ih da mole za njega kao što on moli za njih. Na kraju im je udijelio Božji blagoslov, piše Vatican News.