Budi dio naše mreže
Izbornik

Papino srce „na putu prema Lujánu"

Vatikan (IKA)

Svake godine 8. svibnja brojni vjernici hodočaste u baziliku Naše Gospe od Lujána, nedaleko od argentinskog glavnog grada. To je marijansko svetište posjećivao i papa Franjo dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, a prošlih je dana u pismu izrazio želju da Marija svrne svoj pogled na njega i na cijeli Božji narod, prenosi Vatican News.

Dragi brate, 8. svibnja se približava… i moje srce putuje prema Lujánu – riječi su kojima Papa započinje rukom napisano pismo mjesnom nadbiskupu Jorgeu Scheinigu, koji je objavio spomenuti tekst. Osvrnuvši se na slavlja koja se toga dana održavaju u čast Blažene Djevice Marije, Sveti Otac istaknuo je da će tamo biti prisutan u duhu, kao duhovni i „virtualni“ hodočasnik.

Gledat ću je još jednom i još ću jednom pustiti da me gleda, poručio je Papa te, svrstavši se među sveti, vjerni i grešni Božji narod koji mnogo voli Bogorodicu, objasnio da njezin pogled obnavlja i daje snagu. Osim toga, napomenuo je da će Gospi od Lujána izreći svoje brige i radosti, moliti da se brine za njih i da im pomogne uvijek neumorno tražiti oprost, svjesni da se njezin Sin nikada ne umara opraštajući.

Njoj ću obećati da ću biti bolji, istaknuo je Sveti Otac te, citirajući argentinskog svećenika Amelija Luisa Calorija, zaključio: „Večeras, Djevice, moje je obećanje iskreno. Ali, za svaki slučaj, ne zaboravi ostaviti ključ vani. Vratit ću se kući sa sigurnošću da sam primio milost.”

Ključne riječi:
naša gospa od lujana Papa