Budi dio naše mreže
Izbornik

Papino tumačenje Isusovih susreta na Rai-ju za Uskrs

Rim (IKA)

Talijanska radiotelevizija će na svom kanalu Rai Uno na Uskrs, 17. travnja u udarnom večernjem terminu prikazati emisiju „Lice evanđelja“ o Isusovim susretima s razmišljanjima pape Franje, popraćenima umjetničkim prikazima iz Vatikanskih muzeja i Vatikanske biblioteke, najavio je Vatican News.

„Lice evanđelja“ proizvod je Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice u suradnji s programom Rai Cultura, a doprinos je dao i glumac Roberto Benigni. Papa Franjo je Isusove susrete, od onoga s carinikom Matejom do onoga s dobrim razbojnikom, s Petrom i Judom, Pilatom i Marijom Magdalenom, opisao u homilijama, katehezama i razmišljanjima, od kojih neki dosad još nisu objavljeni, tijekom svoga devetogodišnjeg pontifikata. Za ovu priliku dao je opširan intervju na kojem se temelji cijela emisija.

Papina tumačenja Isusovih susreta bit će potkrijepljena djelima poput slika, freski, minijatura i skulptura među kojima će biti remek-djela, ali i druga, manje poznata.

Scenarij potpisuju Andrea Tornielli i Lucio Brunelli, režiju Renata Cerisole, a glazbu Michelangelo Palmacci.

Cijelu seriju „Lice evanđelja“, u tri epizode Rai Cultura će i naknadno emitirati na kanalu Rai Storia.

Prefekt Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini rekao je da su taj prigodni program zamislili kao priliku za susret, razmišljanje i ponovno otkrivanje ljepote Evanđelja u vremenu obilježenom s mnogo ružnih stvari. Rezultat je jedinstveni proizvod i predstavlja odgovor na tiraniju vremena, žurbe, zaborava, kulturu ravnodušnosti i pojednostavljenu sintaksu koja upravlja našim životima i često ubija istinu – rekao je Ruffini.

Prefekt Dikasterija za komunikaciju projekt je opisao riječima: „Kao da nas je Papa uzeo za ruku i otpratio na put prema istini susreta“, za što je Svetom Ocu zahvalio, objavio je Vatican News.