Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastoralno-karitativna akcija "Pomoć u kući" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

U povodu Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je pastoralno-karitativni pohod korisnika usluge "Pomoć u kući".

Potaknut pozivom pape Franje kojega je uputio u povodu Svjetskog dana bolesnika da »čak i kada nije moguće izliječiti, uvijek se može pružiti skrb, uvijek je moguće utješiti, uvijek je moguće izraziti blizinu usredotočenu više na osobu nego za njezinu patologiju«, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Nadbiskupijskim bogoslovnim sjemeništem u Zagrebu korisnicima pomoći u kući ponudio je mogućnost pohoda svećenika i primanja sakramenta bolesničkog pomazanja.

Korisnike koju su izrazili želju  primiti sakrament bolesničkog pomazanja pohodili su duhovnici i odgojitelji Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u pratnji bogoslova i Caritasovih gerontodomaćica te im udijelili utjehu i blagoslov.

Govoreći o pastoralnoj brizi za bolesnike, Papa ističe kako se ne smije propustiti ponuditi im Božju blizinu, Njegov blagoslov i Njegovu Riječ, kao i slavljenje sakramenata te priliku za put rasta i sazrijevanja u vjeri.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u okviru usluge »Pomoć u kući« brine o 35 starijih i nemoćnih osoba koje same žive u svojim domovima. Potrebe korisnika u vidu osobne higijene, pospremanja, odlazaka u ljekarnu i trgovinu i dr. prate Caritasove gerontodomaćice i volonteri.

Neka nam obilježavanje Svjetskog dana bolesnika pomogne rasti u bliskosti i služenju bolesnima i njihovim obiteljima, jer »posjet bolesnicima poziv je koji Krist upućuje svim svojim učenicima«, kako ističe Papa.