Budi dio naše mreže
Izbornik

Petrovo u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u srijedu 29. lipnja u naselju Sv. Petar kod istoimenog gradskog groblja u Ogulinu.

U nazočnosti više od stotinu vjernika misu je u večernjim satima slavio župnik Generalskog Stola i Bresta Mrežničkog vlč. Mario Kralj u koncelebraciji mjesnog župnika Župe sv. Križa iz Ogulina Nikole Prše i župnog vikara Brune Lovakovića.

„Sv. Petar i Pavao nosili su ljubav prema Bogu“, osnovna je misao propovjednika o apostolskim prvacima, a u nastavku je poručio: „Isusu nije bilo najvažnije što o njemu misle drugi, već što o njemu misli njegov nebeski otac, vrši li dobro njegovu volju na Zemlji. S druge strane, nama su važni oni koji nam povlađuju. Isus je jasno rekao Petru, „ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju“. Biti s Bogom znači sasvim mu se predati, biti spreman priznati svoje pogreške baš kao i Petar. Đavao ne nadvladava one koji su širitelji ljubavi i koji ne mrze. Mržnja uništava čitavu ljudsku zajednicu. Ako nam netko čini nepravdu, ne činimo je mi njima, inspirirajmo se životima ovih dvaju prvaka Crkve. Bliže ćemo biti Bogu ako činimo dobro jedni drugima“.

Uz brojne vjernike misi su nazočili zamjenik gradonačelnika Ogulina Danijel Vukelja i predsjednik MO Sv. Petar Puškarići Dražemir Cindrić. U kulturno zabavnom dijelu nastupio je Vokalni ansambl KUD-a Klek pod vodstvom Sanija Francetića.