Budi dio naše mreže
Izbornik

Pismo generalnog ministra franjevaca trećoredaca na početku korizme

Rim (IKA)

Generalni ministar franjevaca trećoredaca fra Amando Trujillo Cano uputio je pismo na početku korizme koje prenosimo u cijelosti.

Draga braćo i sestre Trećega samostanskog reda sv. Franje,

Gospodin vam dao mir!

Započinjemo korizmeni hod 2021., drugu godinu sadašnje pandemije. Zdravstvena, socijalna i ekonomska kriza koja je pogodila gotovo cijeli svijet iscrpila je naše fizičke, mentalne i duhovne snage, ponekad i na neprimjetan način. Stoga je veoma prikladno što nas papa Franjo u svojoj poruci za korizmu 2021. poziva da obnovimo kreposti koje su u središtu našega kršćanskog života: vjeru, nadu i ljubav. Papina se poruka koristi raznolikim biblijskim slikama, pozivanjem na sakramente i smjernicama za konkretno iskustvo te obnove kršćanskih krjeposti, koja je, zapravo, put obraćenja. Polazeći od naše pokorničke franjevačke karizme, omogućimo da taj poziv pape Franje široko odjekne u našim srcima i mislima tako da prožme naš osobni život i život naših zajednica. Na taj će način naše služenje kraljevstvu Božjem biti vjerodostojnije i plodonosnije u prilikama u kojima živimo.

Iskreno vam zahvaljujem za vaše molitve za bolesne i pokojne našeg Reda i pozivam vas da nosite te nakane u vašoj svagdašnjoj molitvi, s obzirom da stalno primam obavijesti o braći i sestrama Reda ili njihovim rođacima koji su pogođeni bolešću. Sve to, ali ne zaboravljajući milijune osoba koje su izravno ili neizravno pogođene pandemijom u svijetu i sve one koji surađuju u njihovu liječenju, civilne vlasti i sve one koji svojim radom omogućuju da naš svijet ide naprijed.

Neka nam Gospodin udijeli korizmu ispunjenu vjerom, nadom i ljubavlju kako bismo istinski i potpuno sudjelovali u Kristovomu vazmenom otajstvu!

Neka vas Gospodin blagoslovi i štiti,

Prečasni o. Amando Trujillo Cano, TOR, generalni ministar