Budi dio naše mreže
Izbornik

Počeo proštenišni tjedan u Mrkoplju

Mrkopalj (IKA)

Misom koju je predslavio utemeljitelj javnog vjerničkog društva „Omnia Deo“ don Josip Radić i otvorenjem Međunarodne izložbe „Euharistijska čuda diljem svijeta“ bl. Carla Acutisa u subotu 9. rujna 2023. je u svetištu Blažene Djevice Marije Žalosne u Mrkoplju počeo proštenišni tjedan.

Don Josip je u propovijedi iz perspektive euharistijskih čuda promišljao o euharistiji kao najvećem čudu na zemlji. Posvijestio je da je euharistija ustvari neusporediva s bilo čime na zemlji.

Župnik Ante Zovko, koji je suslavio misu, rekao je da su događanja toga dana bila svojevrsna mala duhovna obnova i ulazak u proštenišni tjedan kojim se župna zajednica priprema za proslavu Gospe Žalosne o trećoj rujanskoj nedjelji.

Izložba o euharistijskim čudima će se moći razgledati svakoga dana dana od 9 do 19 sati, do završetka ovogodišnjeg proštenja, 17. rujna u 18 sati.

U nedjelju, 10. rujna održana je tradicionalna Biciklijada „GORSKO SRCE 2023.“ u čast Gospe Žalosne Mrkopaljske. Dvadesetak sudionika odvozilo je pedesetak kilometara na dionici Mrkopalj – Tuk – Matić poljana – Begovo Razdolje – Poljica – Kosa – Stari Laz – Zalesina – Delnice – Sopač – Bukovac – Brestova Draga – Sunger – Mrkopalj.

Po povratku je za sudionike priređen domjenak ispod pastoralne nadstrešnice vlč. Ivan Butorac, a ispred udruge mladih Malo pomalo, svi biciklisti dobili su prigodne zahvalnice koje im je uručila Lorena Radošević, najzaslužnija za održavanje ovogodišnje biciklijade. Župnik je svima darovao privjesak s likom Gospe Žalosne Mrkopaljske.