Budi dio naše mreže
Izbornik

Početak kampanje Inicijative 40 dana za život u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Korizmena molitvena kampanja Inicijative 40 dana za život započela je na Čistu srijedu, 2. ožujka, a molitelji su se okupili i u Slavonskom Brodu.

Tako su se osmu godinu zaredom vjernici Slavonskobrodskog dekanata pridružili molitvi za spas nerođenih. Geslo ovogodišnje korizmene inicijative su riječi sv. Ivana od Križa: „U predvečerje svoga života, bit ćeš pitan o ljubavi.“

Početak inicijative blagoslovio je župni vikar u Župi Gospe Brze Pomoći vlč. Marko Obradović. U nagovoru upućenom moliteljima posvijestio im je da tom molitvom žele tražiti od Gospodina promjenu svojih srca i da „kulturu smrti“ pretvori u „kulturu života“, jer On sam ljubi život i poručuje: „Život, dakle, biraj!“

„Ova kampanja posebno je posvećena bakama i djedovima, onima koji imaju itekako veliku ulogu u očuvanju nerođenog života. Zato su naše misli u ovom trenutku sa svim našim bakama i djedovima koji su dali svoj doprinos tako što su nas čuvali kroz život, prenijeli nam svoj djelić vjere, oduševili nas za Krista. Molimo sv. Anu i Joakima da ih očuvaju i učine jakim i postojanim svjedocima vjere, a mi da ih nasljedujemo u njihovu primjeru“, poručio je vlč. Obradović.

Na prigodnom štandu na Radničkom trgu kod Opće bolnice bdjenje će biti svakoga dana od 7 do 19 sati. Kampanja će trajati do Cvjetnice, 10. travnja.